Berichtsjablonen van Apparaatcontrole bewerken

Wanneer de gebruiker probeert toegang te krijgen tot een geblokkeerd apparaat, toont Kaspersky Endpoint Security een bericht met de melding dat de toegang tot het apparaat is geblokkeerd of dat een bewerking met de inhoud van het apparaat verboden is. Als de gebruiker vindt dat de toegang tot het apparaat per vergissing is geblokkeerd of dat een bewerking met de inhoud van het apparaat per vergissing is verboden, kan de gebruiker een bericht naar de lokale netwerkbeheerder versturen door op de koppeling in het bericht over de geblokkeerde actie te klikken.

Er zijn sjablonen beschikbaar voor berichten over de geblokkeerde toegang tot apparaten of verboden bewerkingen met inhoud van het apparaat en voor het bericht dat naar de beheerder wordt verstuurd. U kunt de berichtsjablonen wijzigen.

Zo bewerkt u de sjablonen voor berichten van Apparaatcontrole:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop .
  2. Selecteer Security ControlsApparaatcontrole in het venster met de programma-instellingen.
  3. Configureer in het blok Berichtsjablonen de sjablonen voor berichten over apparaatcontrole:
    • Bericht over blokkering. Sjabloon van het bericht dat verschijnt wanneer een geblokkeerd apparaat toegang tot een geblokkeerd apparaat probeert te krijgen. Dit bericht verschijnt ook wanneer een gebruiker een bewerking met inhoud op een apparaat probeert uit voeren wanneer die bewerking werd geblokkeerd voor die gebruiker.
    • Bericht aan beheerder. Een sjabloon van het bericht dat naar de netwerkbeheerder wordt verstuurd als de gebruiker vindt dat de geblokkeerde toegang tot het apparaat of het verboden gebruik van de inhoud op het apparaat een vergissing is. Nadat de gebruiker toegang heeft gevraagd, stuurt Kaspersky Endpoint Security een gebeurtenis naar Kaspersky Security Center: Bericht over blokkering van toegang tot apparaat aan beheerder. De beschrijving van de gebeurtenis bevat een bericht aan de beheerder met vervangende variabelen. U kunt deze gebeurtenissen in de Kaspersky Security Center-console bekijken met de voorgedefinieerde gebeurtenisselectie User requests. Als uw organisatie Kaspersky Security Center niet heeft geïmplementeerd of als er geen verbinding is met de beheerserver, stuurt het programma een bericht aan de beheerder naar het opgegeven e-mailadres.
  4. Sla uw wijzigingen op.

Raadpleeg ook:

Berichtsjablonen van Webcontrole bewerken

Berichtsjablonen van Programmacontrole bewerken

Berichtsjablonen van Adaptieve controle op afwijkingen bewerken

Sjablonen van berichten voor toegang tot geëncrypte bestanden bewerken